Κάλυμμα βιβλιαρίου υγείας με οδηγίες βήμα βήμα - guest post @ toftiaxa.gr

10 Φεβρουαρίου 2016 ΚατηγορίαΔημιουργίες της Ροδής
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(4 ψήφοι)
Κάλυμμα βιβλιαρίου υγείας με οδηγίες βήμα βήμα - guest post @ toftiaxa.gr

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Η δημιουργία είναι ευτυχία και το μοίρασμα της χαρά!

Έτσι κι εγώ σήμερα είμαι διπλά χαρούμενη μιας και μοιράζομαι αυτή την όμορφη κατασκευή με εσάς αλλά και με την αξιόλογη ιστοσελίδα toftiaxa.gr, μια ιστοσελίδα γεμάτη με ιδέες και diy κατασκευές.

Σήμερα θα σας παρουσιάσω πως μπορείτε να φτιάξετε κάλυμμα για το βιβλιάριο υγείας του παιδιού με δύο διαφορετικά υλικά (τσόχα και ύφασμα). Ένα κάλυμμα που προστατεύει, ομορφαίνει και κάνει την επίσκεψη στον παιδίατρο λίγο πιο παιχνιδιάρικη!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

•το βιβλιάριο υγείας του παιδιού

•τσόχες, υφάσματα και κορδέλες της επιλογής σας

•κλωστές

•βελόνα

•ψαλίδι

•χαρτί

•μολύβι ή στυλό

•καρφίτσες

•κόλλα (προαιρετικά)

kalummabibliariou01  kalummabibliariou02

→Να σημειωθεί ότι οι διαστάσεις που αναφέρονται παρακάτω είναι υπολογισμένες για το παιδικό βιβλιάριο υγείας, το οποίο έχει μήκος 15 και ύψος 21.

Κάλυμμα με τσόχα

Επιλέξτε ποιο χρώμα τσόχας θα χρησιμοποιήσετε για το κάλυμμα. Έπειτα μετρήστε 50 εκατοστά μήκος και 23 εκατοστά ύψος και κόψτε την τσόχα σε αυτές τις διαστάσεις. Διπλώστε στη μέση (κατά μήκος) το κομμάτι τσόχας που κόψατε και τοποθετήστε επάνω το βιβλιάριο υγείας.

kalummabibliariou02c  kalummabibliariou02b

Στο σημείο που αρχίζει και που τελειώνει το βιβλιάριο βάλτε ένα σημάδι για να οριοθετήσετε το χώρο που έχετε στη διάθεση σας για να φτιάξετε το σχέδιο. Τοποθετήστε ένα χαρτί πάνω στο βιβλιάριο και σχεδιάστε οποιαδήποτε παράσταση ή σχέδιο σας αρέσει.Αν δεν είστε καλοί στη ζωγραφική μπορείτε να βρείτε και να εκτυπώσετε κάποιο σχέδιο από το internet. Κόψτε όλα τα κομματάκια από τα οποία αποτελείται το σχέδιο που επιθυμείτε να φτιάξετε και χρησιμοποιήστε τα ως πατρόν τοποθετώντας τα πάνω στα αντίστοιχα χρώματα τσόχας.

kalummabibliariou03  kalummabibliariou04

Στερεώστε με βελόνες και κόψτε περιμετρικά. Συναρμολογήστε όλα τα κομματάκια πάνω στο κάλυμμα για να δείτε πως θα βγει περίπου το σχέδιο σας και αν αυτό σας ικανοποιεί ξεκινήστε το ράψιμο τους.

kalummabibliariou05  kalummabibliariou06

Αν θέλετε να αποφύγετε το ράψιμο μπορείτε να κολλήσετε τα κομματάκια της τσόχας με υγρή κόλλα ή με πιστολάκι σιλικόνης. Όταν ολοκληρώσετε το σχέδιο γυρνάτε ανάποδα την τσόχα, τοποθετείτε το βιβλιάριο στη μέση και διπλώνετε αριστερά και δεξιά έτσι ώστε να δημιουργηθούν τα αυτιά που θα μπουν το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο.

kalummabibliariou07

Το κάθε αυτί θα έχει μήκος 10 εκατοστά. Στερεώστε με βελόνες και ράψτε από πάνω και από κάτω τη διπλωμένη τσόχα. Όταν ράψετε και τα δύο αυτιά το αποτέλεσμα θα είναι περίπου όπως στη φωτογραφία.

kalummabibliariou08

Προσθέστε με κόλλα οποιαδήποτε κορδέλα η άλλο διακοσμητικό σας αρέσει. Το κάλυμμα τσόχας για το βιβλιάριο υγείας είναι έτοιμο!

kalummabibliariou010

Κάλυμμα με ύφασμα

Η διαδικασία που θα ακολουθήσετε είναι ακριβώς η ίδια όπως και με την τσόχα με τη μόνη διαφορά ότι το ύφασμα θα πρέπει να ραφτεί όλο γύρω - γύρω έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν ξέφτια. Πιο συγκεκριμένα, αφού κόψετε το ύφασμα στις επιθυμητές διαστάσεις γυρίστε μία – μία όλες τις άκρες, στερεώστε τες με βελόνες και ράψτε περιμετρικά. Υπολογίστε 2 εκατοστά παραπάνω από την τσόχα (δηλαδή 52x25), τα οποία θα “χαθούν” με το γύρισμα του υφάσματος. Στη συνέχεια προχωρήστε κανονικά με τα υπόλοιπα βήματα (σχεδιασμός, κόψιμο σχεδίου, ράψιμο, δημιουργία αυτιών, στολισμός κ.τ.λ.).

kalummabibliariou011  kalummabibliariou012

kalummabibliariou014  kalummabibliariou015

kalummabibliariou016  kalummabibliariou017

kalummabibliariou018  kalummabibliariou019

kalummabibliariou020  kalummabibliariou021

kalummabibliariou023 

Παρακάτω φαίνονται και τα δύο μαζί! Ό,τι και να επιλέξετε, τσόχα ή ύφασμα, θα γίνει πανέμορφο! Το καθένα έχει τη δική του χάρη!

kalummabibliariou024  kalummabibliariou025

Καλές δημιουργίες με στυλ και φαντασία!!!

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο site toftiaxa.gr για τη σημερινή φιλοξενία!!!

♥Ροδή♥

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δημιουργίες της Ροδής Κάλυμμα βιβλιαρίου υγείας με οδηγίες βήμα βήμα - guest post @ toftiaxa.gr

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!