Φτιάξτε τη δική σας στεφανοθήκη!

30 Ιουνίου 2015 ΚατηγορίαΔημιουργίες της Ροδής
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(5 ψήφοι)
Φτιάξτε τη δική σας στεφανοθήκη!

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Τα στέφανα του γάμου έχουν πολλαπλό συμβολισμό. Από τη μια συμβολίζουν την ένωση και την ισόβια δέσμευση των δύο ανθρώπων, αποτελούν δυο κρίκους από την αλυσίδα της κοινής ζωής του ζευγαριού.

Από την άλλη συμβολίζουν τα στέφανα του μαρτυρίου, καθώς ο κάθε γάμος προϋποθέτει αυτοθυσία. Μια άλλη άποψη αναγάγει τα στέφανα σε βασιλικά σύμβολά καθώς με το γάμο δημιουργείται ένα νέο βασίλειο, το σπίτι και η οικογένεια των νεόνυμφων. Τέλος, με βάση μια άλλη άποψη τα στέφανα συμβολίζουν ό,τι και τα φωτοστέφανα των αγίων, τονίζοντας τον ιερό σκοπό του γάμου που είναι η απόκτηση οικογένειας. 

Όποιο συμβολισμό κι αν ασπάζεστε, τα στέφανα είναι ευλογημένα και γι' αυτό συνηθίζεται η φύλαξη τους σε στεφανοθήκη. Τις περισσότερες φορές η στεφανοθήκη διακοσμεί το υπνοδωμάτιο του ζευγαριού, ενώ πολύ συχνά τοποθετείται δίπλα στο εικονοστάσι του σπιτιού. 

Έχω δει κατά καιρούς διάφορες στεφανοθήκες άλλα καμία δεν ήταν στο στυλ που μου αρέσει. Έτσι, λοιπόν, έφτιαξα τη δική μου στεφανοθήκη ακριβώς όπως την ήθελα. Απλή, λιτή, απέριττη, μοντέρνα και πρωτότυπη. Μοιάζει με κορνίζα και κοσμεί το σαλόνι μας, υπενθυμίζοντας μας την υπέροχη μέρα του γάμου μας. 

Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε:

♦Μια κορνίζα με βάθος

♦Τα στέφανα

♦Μια φωτογραφία από την ημέρα του γάμου σας

Τοποθετείστε τη φωτογραφία και τα στέφανα μέσα στην κορνίζα και η στεφανοθήκη είναι έτοιμη! Τόσο απλό!

Εναλλακτικά, στη θέση της φωτογραφίας μπορείτε να βάλετε το προσκλητήριο του γάμου, σαν ενθύμιο.

Καλές δημιουργίες!!!

♥Ροδή♥

Ετικέτες
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δημιουργίες της Ροδής Φτιάξτε τη δική σας στεφανοθήκη!

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!