Χειροποίητη βάπτιση - Μέρος 4ο: Στολισμός

05 Μαρτίου 2015 ΚατηγορίαΔημιουργίες της Ροδής
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(1 Ψήφος)
Χειροποίητη βάπτιση - Μέρος 4ο: Στολισμός

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Ο στολισμός της εκκλησίας εξωτερικά και εσωτερικά είναι το στοιχείο που θα δώσει μια ιδιαίτερη νότα και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στη χειροποίητη βάπτιση. 

Όλες οι δημιουργίες μας θα πρέπει να αποτελούνται από τα ίδια χρώματα, υφάσματα και σχέδια ώστε η βάπτιση να είναι ως επί το πλείστον θεματική.

Στη βάπτιση της κόρης μου κυριαρχούσαν οι καρδιές! Αφού ολοκλήρωσα τις μπομπονιέρες και τα σημαιάκια σειρά είχαν τα υπόλοιπα διακοσμητικά για το στολισμό της εκκλησίας. Για τον εξωτερικό στολισμό έφτιαξα δύο μεγάλες καρδιές - μαξιλάρια. Η διαδικασία κατασκευής είναι η ίδια με αυτή που ακολούθησα για τις μπομπονιέρες με προσαρμογή σε μεγαλύτερες διαστάσεις. Συγκεκριμένα, σχεδίασα δύο μεγάλες καρδιές, ακριβώς στις διατάσεις που επιθυμούσα, και τις χρησιμοποίησα ως πατρόν καρφιτσώνοντας τες πάνω στο ύφασμα. Έκοψα περιμετρικά τέσσερις καρδιές και ανά δύο τις γύρισα από την ανάποδη. Τις έραψα γύρω - γύρω αφήνοντας ένα σημείο προς το τέλος (την γωνία της καρδιάς) έτσι ώστε να γυρίσω από την καλή πλευρά. Αφού τις γύρισα, τις γέμισα με υλικό γεμίσματος (τύπου υαλοβάμβακα) και τις έκλεισα ράβοντας το τελείωμα. Έπειτα έφτιαξα τρία λουλουδάκια για την κάθε καρδιά, κόβοντας και στριφογυρίζοντας λωρίδες υφάσματος. Σε κάθε λουλούδι έραψα ένα μαργαριταράκι και αφού τα ολοκλήρωσα τα κόλλησα με πιστολάκια σιλικόνης πάνω στις καρδιές - μαξιλάρια. Τη διαδικασία κατασκευής των λουλουδιών θα σας την παρουσιάσω αναλυτικά με φωτογραφίες σε άλλο άρθρο. 

Δυστυχώς δεν έχω καμία φωτογραφία του εξωτερικού στολισμού, οπότε θα σας την περιγράψω. Η εκκλησία είχε δέκα σκαλιά τα οποία διακόσμησα με γάζα αριστερά και δεξιά ώστε να δημιουργείται ένας διάδρομος. Η γάζα που προμηθεύτηκα ήταν σε ροζ απαλό χρώμα, αλλά διαφορετικό από τις καρδιές και ήταν αρκετά μεγάλο ώστε να κάνει σούρες και να φαίνεται "πλούσιο". Επάνω στη γάζα στο πρώτο σκαλί τοποθετήθηκε σε κάθε πλευρά ένα μεγάλο λευκό φανάρι, στη μέση περίπου μπήκαν οι καρδιές ενώ στο τελευταίο σκαλί τοποθετήθηκαν άλλα δύο μικρότερα λευκά φανάρια. 

  

Στη συνέχεια δημιούργησα το μονόγραμμα της κόρης μου, το γράμμα "Ε" με την ίδια ακριβώς διαδικασία όπως περιγράφεται παραπάνω για τις καρδιές (χάρτινο πατρόν, καρφίτσωμα στο ύφασμα, ράψιμο από την ανάποδη, γέμισμα, κλείσιμο) με το οποίο στόλισα την κολυμπήθρα όπως φαίνεται και παρακάτω. 

  

Τέλος, δημιούργησα τρεις καρδιές αρκετά μικρότερες από τις παραπάνω, με την ίδια ακριβώς διαδικασία, τις οποίες χρησιμοποίησα για το στολισμό της λαμπάδας και του κουτιού της βάπτισης, τα οποία θα σας περιγράψω σε επόμενο άρθρο.

Μια συνολική εικόνα με τα διακοσμητικά που έφτιαξα!

Καλές δημιουργίες!!!

♥Ροδή♥

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δημιουργίες της Ροδής Χειροποίητη βάπτιση - Μέρος 4ο: Στολισμός

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!