Ατομικό memory - παιχνίδι μνήμης!

13 Οκτωβρίου 2015 ΚατηγορίαΝηπιαγωγείο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(1 Ψήφος)
Ατομικό memory - παιχνίδι μνήμης!

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Το memory είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε θεματική ενότητα, ανάλογα με τις εικόνες που θα επιλέξετε και κατασκευάζεται πολύ εύκολα από τα ίδια τα παιδιά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζωγραφίσετε ή να βρείτε στο διαδίκτυο τις εικόνες που επιθυμείτε. Προσέξτε να έχουν όλες το ίδιο μέγεθος στην εκτύπωση. Καλό θα ήταν οι εικόνες να είναι ασπρόμαυρες ώστε να τις βάψουν τα ίδια τα παιδιά.

Αφού φτιάξουμε πλαίσιο για την κάθε εικόνα, τις μοιράζουμε στα παιδιά για να τις βάψουν και έπειτα να τις κόψουν (πάνω στο πλαίσιο). Στη συνέχεια τους δίνουμε κόλλα και τις κολλάνε σε χαρτόνι. Αυτό γίνεται αφενός για να γίνουν πιο σκληρές και άθικτες οι κάρτες και αφετέρου για να μη φαίνεται το σχέδιο όταν είναι γυρισμένες από την ανάποδη. Κόβουνε περιμμετρικά τα χαρτονάκι και το memory τους είναι έτοιμο!

Το παιχνίδι παίζεται ως εξής:
Όλες οι κάρτες τοποθετούνται από την ανάποδη πλευρά. Ο παίκτης γυρίζει δύο κάρτες (με τυχαία επιλογή) ώστε να αποκαλυφθούν οι εικόνες. Αν οι εικόνες είναι ίδιες τις παίρνει, ενώ αν είναι διαφορετικές τις γυρίζει και πάλι από την ανάποδη. Όταν αποκαλυφθούν όλα τα ζεύγη εικόνων, το παιχνίδι ολοκληρώνεται. Μπορεί να παιχτεί από έναν ή περισσότερους παίκτες. Όταν είναι πολλοί οι παίκτες νικητής ανακηρύσσεται ο παίκτης, ο οποίος κατά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού έχει στην κατοχή του τις περισσότερες κάρτες .
Τέλος, για τη φύλαξη του παιχνιδιού μπορείτε να φτιάξετε μικρά φακελάκια πάνω στα οποία να γράψετε σε ποιο παιδί ανήκει το κάθε memory (π.χ. το memory της Στεφανίας).


Καλή διασκέδαση!!!
♥Ροδή♥ 

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιδέες για το νηπιαγωγείο Ατομικό memory - παιχνίδι μνήμης!

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!