Δραστηριότητα ανάπτυξης λεπτής κινητικότητας

04 Απριλίου 2016 ΚατηγορίαΝηπιαγωγείο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(2 ψήφοι)
Δραστηριότητα ανάπτυξης λεπτής κινητικότητας

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Ως λεπτή κινητικότητα ορίζεται η ικανότητα του ατόμου να χρησιμοποιεί μικρές μυϊκές ομάδες ώστε να πραγματοποιεί ελεγχόμενες κινήσεις. Είναι απαραίτητη για τον επιδέξιο χειρισμό αντικειμένων (κουτάλι, πιρούνι, παιχνίδια, μαρκαδόροι κ.α.) την αυτοεξυπηρέτηση (κούμπωμα - ξεκούμπωμα ρούχων, άνοιγμα - κλείσιμο φερμουάρ, δέσιμο κορδονιών κ.α.) και τις πρώτες μαθησιακές κατακτήσεις στο σχολείο (γράψιμο κ.α.).

Είναι πολύ σημαντικό να ενισχύουμε την ανάπτυξη της ικανότητας αυτής μέσα από ποικίλες δραστηριότητες τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι!

Μια εύκολη αλλά ταυτόχρονα αποδοτική δραστηριότητα είναι η ζωγραφική με πομ πομ και μανταλάκι!

Προσοχή όμως! Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα δε χρησιμοποιούμε ένα μανταλάκι για κάθε χρώμα αλλά ένα μανταλάκι για όλα τα χρώματα, γεγονός που σημαίνει ότι το παιδί θα πρέπει να το ανοίγει και με επιδεξιότητα να πιάνει το πομ πομ του χρώματος που επιθυμεί κάθε φορά.

Αρχικά κόψτε τη βάση από πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης ώστε να δημιουργήσετε μικρά δοχεία.

lepthkinhtikothta01  lepthkinhtikothta02

Στο κάθε δοχείο τοποθετείστε από ενα διαφορετικό χρώμα τέμπερας. Τα χρώματα που έχετε θα πρέπει να είναι σε αντιστοιχία με τα πομ πομ που έχετε.

lepthkinhtikothta03  lepthkinhtikothta04

lepthkinhtikothta05  lepthkinhtikothta06

Στη συνέχεια αφήστε τα παιδιά να ζωγραφίσουν είτε ελεύθερα είτε μέσα σε κάποιο πλαίσιο (π.χ. καρδια)

lepthkinhtikothta07

Είναι μια διαφορετική δραστηριότητα, η οποία ενθουσιάζει τα παιδιά καθώς τους αρέσει να πειραματίζονται και να ζωγραφίζουν με ποικίλα υλικά, ενώ ταυτόχρονα τους βοηθά να αναπτύξουν τη λεπτή τους κινητικότητα με παιγνιώδη τρόπο!

lepthkinhtikothta08

Καλή επιτυχία!!!

♥Ροδή♥

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιδέες για το νηπιαγωγείο Δραστηριότητα ανάπτυξης λεπτής κινητικότητας

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!