Η σκιά της πεταλούδας - Δραστηριότητα μαθηματικών για την άνοιξη

27 Μαΐου 2015 ΚατηγορίαΝηπιαγωγείο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(1 Ψήφος)
Η σκιά της πεταλούδας - Δραστηριότητα μαθηματικών για την άνοιξη

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Η σκιά της πεταλούδας αποτελεί μια δραστηριότητα μαθηματικών που μπορεί να ενταχθεί στις θεματικές ενότητες έντομα, πεταλούδες, άνοιξη.  Στόχος της δραστηριότητας είναι να αντιληφθούν τα παιδιά τις προβολικές σχέσεις, να ανακαλύψουν την προβολή. 

 Για να κατασκευάσετε το συγκεκριμένο παιχνίδι θα πρέπει να κάνετε μια αναζήτηση εικόνων από πεταλούδες στο διαδίκτυο και αφού εκτυπώσετε όποιες σας αρέσουν να κόψετε το περίγραμμα τους. Στη συνέχεια τοποθετήστε την κάθε πεταλούδα επάνω στο χαρτί της αρεσκείας σας και σχεδιάστε με ένα μαρκαδόρο το περίγραμμα τους. Πλαστικοποιήστε το χαρτί με τα περιγράμματα αλλά και τις πεταλούδες. Τέλος τοποθετήστε πίσω από κάθε πεταλούδα καθώς και στα περιγράμματα λίγο αυτοκόλλητο χριτσ χρατσ (velcro).

Η παρουσίαση του παιχνιδιού γίνεται στην ολομέλεια της τάξης (στην παρεούλα), όπου δίνονται οι οδηγίες και γίνεται μια σχετική συζήτηση. Στη συνέχεια παίζεται το παιχνίδι με τυχαία επιλογή παικτών μπροστά σε όλη την τάξη. Τα νήπια καλούνται να αντιστοιχίσουν την κάθε πεταλούδα με το περίγραμμα της.

Τέλος, το τοποθετούμε στη γωνιά των μαθηματικών ώστε να μπορούν να ασχολούνται με αυτό τα παιδιά, κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δραστηριοτήτων.

Καλή επιτυχία!

♥Ροδή♥

 

     

    

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιδέες για το νηπιαγωγείο Η σκιά της πεταλούδας - Δραστηριότητα μαθηματικών για την άνοιξη

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!