Μεγαλύτερο - μικρότερο - ίσο - Πανέξυπνος τρόπος για να τα θυμούνται!

20 Οκτωβρίου 2015 ΚατηγορίαΝηπιαγωγείο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(19 ψήφοι)
Μεγαλύτερο - μικρότερο - ίσο - Πανέξυπνος τρόπος για να τα θυμούνται!

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Συγκρίσεις γίνονται συχνά στο νηπιαγωγείο...Γιατι, λοιπόν, να μη μάθουν να ξεχωρίζουν τα σύμβολα σύγκρισης;

Τι πιο παιχνιδιάρικο από έναν πεινασμένο κροκόδειλο που τρώει μόνο νούμερα! Καθώς χάζευα στο pinterest βρήκα αυτήν την καταπληκτική ιδέα σε κάποιο ξένο site και έσπευσα να την υλοποιήσω αμέσως!
Νομίζω πως δεν υπάρχει πιο έξυπνος τρόπος να μάθουν τα νηπιάκια τα σύμβολα σύγκρισης.
Έφτιαξα τρεις κροκόδειλους με ανοιχτό στόμα. Ο ένας κοιτάει δεξιά, ο άλλος αριστερά και ο τρίτος μπροστά.

megalyteromikroteroiso01

Παρουσίασα τους κροκόδειλους και προβλημάτισα τα παιδιά σχετικά με το τι μπορεί να θέλουν αυτοί και γιατί ο καθένας κοιτά σε διαφορετική κατεύθυνση. Τα παιδιά μου είπαν οτι είναι ο ίδιος κροκόδειλος που κοιτά σε διαφορετική κατεύθυνση και ακούστηκαν διάφορες ιδέες σχετικά με το τι ψάχνει. Τους είπα, λοιπόν, πως αυτός ο κροκόδειλος δεν είναι σαν τους άλλους, είναι πολύ διαφορετικός, καθώς τρώει μόνο αριθμούς. Και επειδή είναι πολύ λαίμαργος πάντα ψάχνει να φάει το μεγαλύτερο αριθμό.

Τοποθέτησα αυτοκόλλητο βέλκρο (χριτσ - χρατσ) στο ταμπλό που χρησιμοποιούμε για το καθημερινό μέτρημα των παιδιών της τάξης ώστε να προσθέσουμε και τα κροκοδειλάκια και ακολούθησε η σύγκριση των αριθμού του συνόλου των αγοριών με τον αντίστοιχο αριθμό του συνόλου των κοριτσιών. Αφού καταλήξαμε πως τα κορίτσια ήταν περισσότερα από τα αγόρια τοποθετήσαμε τον κροκόδειλο που κοιτούσε προς το σύνολο των κοριτσιών.

Τέλος, τους είπα πως κάποιες φορές θα τύχει να είναι ίδιος ο αριθμός του συνόλου των αγοριών
με εκείνο των κοριτσιών (π.χ. 5 αγόρια, 5 κορίτσια) και τοποθέτησα τα αντίστοιχα νούμερα στο ταμπλό. Ζήτησα να μου πουν ποιός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός και φυσικά μου είπαν πως είναι ο ίδιος. Τότε τους εξήγησα, πως όταν είναι ίδιος ο αριθμός, λέμε οτι αγόρια και κορίτσια είνα ίσα. Σε αυτή την περίπτωση ο κροκόδειλος μπερδεύεται και επειδή δεν ξέρει ποιος είναι ο μεγαλύτερος αριθμός κοιτάει μπροστά και δεν τρώει κανέναν!

Τα παιδιά το κατανόησαν κατευθείαν και έκτοτε χρησιμοποιούνε τα κροκοδειλένια σύμβολα σύγκρισης με μεγάλη ευκολία καθημερινά!

Έφτιαξα και τα κανονικά μαθηματικά σύμβολα, τα οποία θα τους παρουσιάσω σε λίγο καιρό ώστε να τα τοποθετούνε κι αυτά μαζί με τον κροκόδειλο.

megalyteromikroteroiso02

megalyteromikroteroiso03

megalyteromikroteroiso04

Φυσικά, πέρα από κροκόδειλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο ζώο σας αρέσει (ψαρι, πουλί, αρκούδα, κότα, σκύλο, γάτα, αλεπού κ.τ.λ.) αρκεί να φτιάξετε το στόμα του όπως είναι τα σύμβολα σύγκρισης (<, >, =).
Είναι πραγματικά εξαιρετική ιδέα! Δοκιμάστε την!
Καλή επιτυχία!!!

♥Ροδή♥

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιδέες για το νηπιαγωγείο Μεγαλύτερο - μικρότερο - ίσο - Πανέξυπνος τρόπος για να τα θυμούνται!

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!