Πίνακες διπλής εισόδου για τα χρώματα!

02 Νοεμβρίου 2015 ΚατηγορίαΝηπιαγωγείο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(2 ψήφοι)
Πίνακες διπλής εισόδου για τα χρώματα!

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Τα χρώματα αποτελούν μια καλή αφορμή για να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με πίνακες διπλής εισόδου ήδη από την αρχή της χρονιάς.

Αυτό που είναι σημαντικό να αντιληφθούν είναι ο τρόπος που λειτουργούν οι πίνακες διπλής εισόδου. Μπορούμε πολύ απλά να τους εξηγήσουμε ότι θα σύρουν το ένα δαχτυλάκι στην ευθεία (από αριστερά προς τα δεξιά) και θα κατεβάσουν το άλλο από πάνω προς τα κάτω μέχρι να συναντηθούν τα δύο δάχτυλα μεταξύ τους. Στο σημείο που θα συναντηθούν θα πρέπει να τοποθετηθεί το αντικείμενο που πληρεί τα κριτήρια που επέλεξαν (το χρώμα και το αντικέιμενο).
Φυσικά πάντα δείχνουμε στα παιδιά ποιά ακριβώς είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί δίνοντας παραδείγματα. Λάθη θα υπάρξουν ή ακόμα και παιδιά που μπορεί να αρνηθούν φοβούμενα ότι δε θα τα καταφέρουν αλλά με ενθάρρυνση, παρότρυνση και σαφείς οδηγίες σταδιακά θα εξοικειωθούν όλα τα παιδιά.

Η κατασκευή τους είναι πολύ εύκολη. Θα χρειαστείτε:
•ένα λευκό χαρτόνι τύπου canson διαστάσεων 50x70
•μαρκαδόρους
•χάρακα
•ψαλίδι
•λευκά χαρτιά Α4
•χρωματιστά χαρτιά Α4
•ρολό πλαστικοποίησης
•φύλλα πλαστικοποίησης
•πλαστικοποιητή
•αυτοκόλλητη ταινία βέλκρο (χριτσ χρατσ)

Κόψτε το χαρτόνι τύπου canson στη μέση. Το ένα κομμάτι θα το χρησιμοποιήσετε για τον ένα πίνακα διπλής εισόδου και το δεύτερο για τον άλλο.
Σχεδιάστε με το χάρακα τέσσερις κάθετες και τέσσερις οριζόντιες γραμμές ίσης απόστασης μεταξύ τους, ώστε να σχηματιστούν 25 πλαίσια.. Στα πλαίσια της πρώτης στήλης σχεδιάστε με μαύρο μαρκαδόρο σχήματα ή σχέδια ενώ στα πλάισια της πρώτης γραμμής βάψτε με τα χρώματα που επιθυμείτε.

pinakesdiplhseisodou02 pinakesdiplhseisodou05

Έπειτα, φτιάξτε τα σχήματα (τρίγωνο τετράγωνο, κύκλος, ορθογώνια) και τα σχέδια (γλυφιντζούρι, καραμέλα, μπαλόνι, μπάλα) με όλους τους συνδυασμούς χρωμάτων. Κόψτε τα και πλαστικοποιήστε τα όλα (σχήματα, σχέδια, πίνακες διπλής εισόδου).

pinakesdiplhseisodou03  pinakesdiplhseisodou06

Τέλος, τοποθετήστε αυτοκόλλητη ταινία βέλκρο σε όλα τα αποσπώμενα μέρη αλλά και στους πίνακες διπλής εισόδου! Έτοιμοι!

pinakesdiplhseisodou01  pinakesdiplhseisodou04

Ο πρώτος πίνακας μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τα χρώματα όσο και για τα σχήματα.
Καλή επιτυχία!!!

♥Ροδή♥

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιδέες για το νηπιαγωγείο Πίνακες διπλής εισόδου για τα χρώματα!

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!