Πασχαλίτσες από καρυδότσουφλα!!

14 Απριλίου 2016 ΚατηγορίαΝηπιαγωγείο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(1 Ψήφος)
Πασχαλίτσες από καρυδότσουφλα!!

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Η Άνοιξη ήρθε, το Πάσχα πλησιάζει και οι πασχαλίτσες έχουν την τιμητική τους! Τι πιο όμορφο από το να φτιάξουμε τις δικές μας πασχαλίτσες εύκολα και οικονομικά!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την κατασκευή της πασχαλίτσας σε ένα σύντομο βίντεο στο κανάλι rodidees στο you tube πάτωντας το παρακάτω link:

Δείτε πως να φτιάξετε πασχαλίτσες από καρυδότσουφλα!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

•καρυδότσουφλα

•κόκκινο γκοφρέ χαρτί

•ψαλίδι

•υγρή κόλλα

•μαύρη τέμπερα

•πινέλο

•ματάκια

Αρχικά πρέπει να σπάσουμε προσεκτικά τα καρύδια ώστε να πάρουμε τα καρυδότσουφλα. Από κάθε καρύδι θα δημιουργήσουμε δύο πασχαλίτσες.

Στη συνέχεια κόβουμε το γκοφρέ χαρτί σε τετράγωνα, όπως φαίνεται στην εικόνα. Θα χρειαστούμε δύο γκοφρέ τετράγωνα για το κάθε καρυδότσουφλο.

ladybug01  ladybug02

Έπειτα, τοποθετούμε λίγη κόλλα στο εσωτερικό και στη βάση (γύρω - γύρω) του κάθε καρυδότσουφλου και το τυλίγουμε με το γκοφρέ χαρτί που έχουμε κόψει σε τετραγωνάκια.

ladybug03  ladybug04

Αμέσως μετά βάφουμε με τη μαύρη τέμπερα σχηματίζοντας το κεφάλι, τη γραμμούλα (που συμβολίζει τα φτερά) και τις βούλες της πασχαλίσας.

ladybug05  ladybug06

Τέλος, προσθέτουμε με υγρή κόλλα τα ματάκια και οι πασχαλίτσες μας είναι έτοιμες!!!

ladybug07  ladybug08

Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για να διακοσμήσουμε ό,τι βάλει ο νους! Κάρτες, σακούλες, μανταλάκια, κοκαλάκια, στεφάνια, καλάθια, φαναράκια, λαμπάδες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!!! 

Καλή επιτυχία!!!
♥Ροδή♥

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιδέες για το νηπιαγωγείο Πασχαλίτσες από καρυδότσουφλα!!

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!