Σκυταλοδρομίες με ανασύνθεση ημερομηνίας για την 25η Μαρτίου!!

22 Μαρτίου 2016 ΚατηγορίαΝηπιαγωγείο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(0 ψήφοι)
Σκυταλοδρομίες με ανασύνθεση ημερομηνίας για την 25η Μαρτίου!!

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Ένας διασκεδαστικός τρόπος να μάθουν τα νηπιάκια την ημερομηνία εορτασμού της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Αρχικά πραγματοποιούμε μια μικρή συζήτηση για την ημερομηνία της επανάστασης αλλά και για τις συλλαβές, δείχνοντας στα παιδιά και το αντίστοιχο ταμπλό, όπως φαίνεται παρακάτω.

25martioyskytalodromies00

Δίνονται οι οδηγίες και ξεκινά το παιχνίδι! Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες, σχηματίζοντας δύο σειρές (ο ένας πίσω από τον άλλο). Οι πρώτοι παίκτες από την κάθε ομάδα κρατούν από μία ελληνική σημαία, η οποία ουσιαστικά θα χρησιμοποιηθεί ως σκυτάλη.

25martioyskytalodromies02

Απέναντί τους σε κάποια απόσταση υπάρχουν 2 χαρτόνια, πάνω στα οποία είναι σκορπισμένα τα νούμερα και οι συλλαβές που αποτελλούν την ημερομηνία της επανάστασης.   

25martioyskytalodromies01

Ο/Η νηπιαγωγός δίνει το σήμα και οι παίκτες θα πρέπει να τρέξουν κρατώντας τη σημαία και να πάρουν ένα νούμερο ή μία συλλαβή από το χαρτόνι που αντιστοιχεί στην ομάδα τους. Στη συνέχεια, να γυρίσουν γρήγορα πίσω και να μπουν τελευταίοι στη σειρά, δίνοντας πρώτα τη σημαία - σκυτάλη στον επόμενο παίκτη. Όταν κάποια ομάδα έχει μαζέψει όλα τα νούμερα και τις συλλαβές από το χαρτόνι πρέπει να κάνει όσο πιο γρήγορα μπορεί την ανασύνθεση της ημερομηνίας και να φωνάξει δυνατά "τέλος". Αυτή η ομάδα αναδεικνύεται η νικήτρια του παιχνιδιού.

  25martioyskytalodromies03  25martioyskytalodromies04 

Το αρχείο για τα νούμερα και τους αριθμούς που συνθέτουν την ημερομηνία της επανάστασης είναι το παρακάτω:

25martioyskytalodromies05

♥Ροδή♥

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιδέες για το νηπιαγωγείο Σκυταλοδρομίες με ανασύνθεση ημερομηνίας για την 25η Μαρτίου!!

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!