Το memory της άνοιξης - παιχνίδι μνήμης

27 Μαΐου 2015 ΚατηγορίαΝηπιαγωγείο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(1 Ψήφος)
το memory της άνοιξης

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Το memory της άνοιξης είναι ένα κλασικό παιχνίδι μνήμης όπου τα παιδιά καλούνται να βρουν τα ζεύγη μέσα από ένα σύνολο εικόνων.

Για την κατασκευή του θα χρειαστείτε:

•ζεύγη ανοιξιάτικων εικόνων

•χαρτόνι της επιλογής σας

•μαύρο μαρκαδόρο

•ψαλίδι

•φύλλα πλαστικοποίησης

•πλαστικοποιητή

•αυτοκόλλητο ρολό πλαστικοποίησης βιβλίων

Ανοιξιάτικες εικόνες μπορείτε να βρείτε με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο. Προσέξτε να έχουν όλες το ίδιο μέγεθος στην εκτύπωση. Στη συνέχεια χρησιμοποιείστε μία από αυτές ως πατρόν για να σχεδιάσετε τα πλαίσια, πάνω στα οποία θα τοποθετηθούν οι εικόνες. Τέλος, πλαστικοποιήστε τις εικόνες και το χαρτόνι. Έτοιμο!

  

Το παιχνίδι παίζεται ως εξής:

Όλες οι κάρτες τοποθετούνται από την ανάποδη πλευρά πάνω στα πλαίσια που σχεδιάσαμε στο χαρτόνι. Ο κάθε παίκτης με τη σειρά του γυρίζει δύο κάρτες (με τυχαία επιλογή) ώστε να αποκαλυφθούν οι εικόνες. Αν οι εικόνες είναι ίδιες τις παίρνει, ενώ αν είναι διαφορετικές τις γυρίζει και πάλι από την ανάποδη. Όταν αποκαλυφθούν όλα τα ζεύγη εικόνων, το παιχνίδι ολοκληρώνεται και νικητής ανακηρύσσεται ο παίκτης που έχει στην κατοχή του τις περισσότερες.  

  

Καλή διασκέδαση!

♥Ροδή♥  

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιδέες για το νηπιαγωγείο Το memory της άνοιξης - παιχνίδι μνήμης

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!