Ωφέλιμα και βλαβερά έντομα - Πίνακας αναφοράς!

31 Μαΐου 2015 ΚατηγορίαΝηπιαγωγείο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(5 ψήφοι)
Πίνακας αναφοράς για τα ωφέλιμα και βλαβερά έντομα

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Ο συγκεκριμένος πίνακας αναφοράς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποστηρικτικό υλικό για τις θεματικές προσεγγίσεις έντομα και άνοιξη. 

 Σε πρώτο επίπεδο αφού βρούμε κάποια αφόρμηση για την εισαγωγή του θέματος (π.χ. μια αλλεργία κάποιου παιδιού, ένα τσίμπημα κ.α.) συζητάμε για τα έντομα παρουσιάζοντας μία - μία τις φωτογραφίες. Παροτρύνουμε τα παιδιά να εκφράσουν προηγούμενες σχετικές γνώσεις και εμπειρίες.

  

Εξηγούμε το λόγο που το κάθε έντομο είναι ωφέλιμο ή βλαβερό και τα παιδιά κάνουν την αντίστοιχη ομαδοποίηση (ωφέλιμα και βλαβερά). Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις εικόνες στον πίνακα ανάλογα με την ομάδα, στην οποία ανήκουν. Καλούμε τα παιδιά να βρουν και να αντιστοιχήσουν το κάθε έντομο με την ονομασία και την επεξήγηση που το συνοδεύει.

 

Μετά την ολοκλήρωση της δραστηριότητας ο πίνακας αναφοράς μπορεί να τοποθετηθεί στη γωνιά της γλώσσας ώστε να αντιγράφουν τα παιδιά λέξεις κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δραστηριοτήτων.

Καλή επιτυχία!

♥Ροδή♥

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιδέες για το νηπιαγωγείο Ωφέλιμα και βλαβερά έντομα - Πίνακας αναφοράς!

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!