Χειροποίητη βάπτιση - Μέρος 6ο: Βιβλίο ευχών, μαρτυρικά, λαμπάδα

05 Μαρτίου 2015 ΚατηγορίαΔημιουργίες της Ροδής
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(0 ψήφοι)
Χειροποίητη βάπτιση - Μέρος 6ο: Βιβλίο ευχών, μαρτυρικά, λαμπάδα

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Δημοσιεύστε το --> Share This on Twitter Share This Link on Facebook

Για την ξεχωριστή ημέρα της βάπτισης του παιδιού σας ένα βιβλίο ευχών είναι απαραίτητο ώστε να κρατήσει για πάντα ζωντανές τις ευχές των αγαπημένων σας προσώπων. 

Η κατασκευή του είναι πολύ εύκολη και οι επιλογές σε χρώματα και σχέδια ατελείωτες. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα τετράδιο της επιλογής σας. Μπορείτε να αγοράσετε ένα πολύ απλό και οικονομικό τετράδιο μιας και τη διαφορά θα την κάνει το εξώφυλλο που θα διακοσμηθεί ανάλογα με το θέμα της βάπτισης. Με απλά υλικά και λίγη φαντασία μπορεί να δημιουργηθεί κάτι πολύ όμορφο.

Προσωπικά, όπως σε όλες τις δημιουργίες της βάπτισης, έτσι κι εδώ χρησιμοποίησα τα ίδια υφάσματα γιατί μου αρέσει πολύ η ομοιομορφία. Αφού προμηθεύτηκα το τετράδιο το άνοιξα και το τοποθέτησα επάνω στο πουά ύφασμα. Σχεδίασα με ένα μολύβι τα σημεία του υφάσματος που θα έκοβα, αφήνοντας παραπάνω ύφασμα ώστε να το γυρίσω από την εσωτερική πλευρά του τετραδίου. Έκοψα και κόλλησα το ύφασμα πάνω στο εξώφυλλο γυρνώντας το και από την εσωτερική πλευρά. Έπειτα σχεδίασα μια καρδιά σε χαρτί και την χρησιμοποίησα ως πατρόν. Με βάση το πατρόν έκοψα μια λευκή καρδιά από τσόχα και μια μικρότερη από ριγέ ύφασμα. Το εξώφυλλο ολοκληρώθηκε όταν κόλλησα με υγρή κόλλα και τις δύο καρδιές τη μία μέσα στην άλλη. 

Στη συνέχεια εκτύπωσα σε ένα ροζ χαρτί τον τίτλο "Η βάπτιση μου!!!" και την ημερομηνία "31 Αυγούστου 2014". Το έκοψα στις επιθυμητές διαστάσεις και το κόλλησα στην πρώτη σελίδα του τετραδίου. Ανάμεσα από τον τίτλο και την ημερομηνία κόλλησα μια υφασμάτινη ριγέ καρδιά. Στην επόμενη σελίδα κόλλησα ένα ροζ χαρτάκι με τα λόγια "Δώστε μου μια γλυκιά ευχούλα...". Το βιβλίο ευχών ήταν έτοιμο!

  

Σειρά είχαν τα μαρτυρικά της βάπτισης. Προτίμησα να φτιάξω κάτι απλό και κομψό που θα μπορούσε να το κρατήσει ο κάθε καλεσμένος. Προμηθεύτηκα γυάλινα λευκά σταυρουδάκια, παραμάνες και ροζ απαλή κορδέλα. Η κατασκευή τους ήταν πολύ εύκολη. Απλά πέρασα ένα σταυρουδάκι μέσα σε κάθε παραμάνα και στο ίδιο σημείο δημιούργησα ένα φιογκάκι. Έφτιαξα 180 μαρτυρικά, ένα για κάθε καλεσμένο, καθώς όπως λένε με αυτό τον τρόπο γίνονται όλοι οι καλεσμένοι μάρτυρες στο μυστήριο που τελέστηκε. Τα τοποθέτησα μέσα σε ένα ξύλινο δίσκο, τον οποίο έβαψα λευκό και στόλισα με ροζ κορδέλες.

  

Αφού ολοκλήρωσα και τα μαρτυρικά ξεκίνησα τη λαμπάδα. Και πάλι επικρατούσαν τα ίδια χρώματα, υφάσματα και σχέδια. Δεν ήθελα κάτι παραφορτωμένο οπότε επέλεξα να τη διακοσμήσω με το πουά ύφασμα και τις δύο υφασμάτινες καρδιές μαξιλαράκια, τις οποίες σας είχα παρουσιάσει εδώ. Τις καρδιές τις στερέωσα με παραμάνες πάνω στο πουά ύφασμα, τις οποίες κάλυψα με λευκές και ροζ κορδέλες.

 

Καλές δημιουργίες!!!

♥Ροδή♥

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δημιουργίες της Ροδής Χειροποίητη βάπτιση - Μέρος 6ο: Βιβλίο ευχών, μαρτυρικά, λαμπάδα

Όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία του www.rodidees.gr. Παρακαλώ να μην αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε ή αντιγράψετε χωρίς τη συγκατάθεση μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο rodidees@gmail.com.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μου για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της ιστοσελίδας μου!